Innovatie. En meer.

Cityscapes vogelsteen kurk, natuurlijke materialen, biobased, recycling wijnkurk, waterdoorlatend, daktuin, buitenwerkplek, binnentuin, koel in de zomer
3d geprint dino skelet opgraving Rotterdam, zandbak met botten van dinosaurus, Branco van Danzigtpark, rubbervloer, EPDM rubber, speeltuin, speelwaarde

Meer productontwikkelingen en innovaties

Onderstaand diverse projecten, in ontwikkeling, getest, of toegepast. Mocht je ook leuke ideeën hebben, we kijken graag naar de mogelijkheden.

Cityscape Vogelstenen met kurk of perzikpit

 

Een product in de vorm van de cityscape tegels van Studio Wae, combinerend met de betonvariant.

 

De kurksteen is gemaakt met een toplaag van kurk van ingezamelde wijnkurken in Nederland. Een onderlaag voor het gewicht is van grind uit Nederlandse rivieren. Bindmiddel is biobased mogelijk.

 

Inmiddels ook beschikbaar in toplaag van perzikpit granulaat.

Olifantsgras (Miscanthus) in valdemping

 

Als betonproducten met Olifantsgras gemaakt kunnen worden, kan dat ook met rubber? Olifantsgras (Miscanthus) is een rietachtig gewas waarvan allerlei mooie producten worden gemaakt. In deze test is het gecombineerd met SBR rubber en bindmiddel. De valwaarde was erg opvallend, maar hoe ga je dit end-of-life scheiden?

Vervangen van PU bindmiddel door Biobased

 

Een bindmiddel van natuurlijke oorsprong in plaats van Polyurethaan bindmiddel.

 

Het vervangen van het bindmiddel is makkelijker gezegd dan gedaan. Mengverhoudingen en werkmethode zijn compleet anders. Maak ook de levensduur en de droogtijden, mooie uitdaging.

Heb je een biobased bindmiddel beschikbaar? Laat het ons weten.

Kunstgras uit 1dna kunststof

 

Kunstgras bestaat normaal uit kunststof vezels en een latex (rubber) backing, lastig recyclen.

 

Dit kunstgras is gemaakt van 1 kunststof familie, daardoor kan het verwerkt worden tot hoogwaardige kunststof producten. In combinatie met een natuurlijke infill is het ook antistatisch en verkoelend.

Verticaal rubber en kurk

 

Rubbervloeren en kurkvloeren worden horizontaal aangebracht, maar kan dit ook verticaal?

 

Door gebruik van speciale bindmiddelen is het gelukt materialen als kurk en rubber verticaal te kunnen smeren, soort van stucadoren. Dat geeft unieke mogelijkheden in ontwerp.

Van oud rubber naar nieuw rubber

 

End-of-life rubbervloeren werden altijd gestort tegen hoog tarief en daarna verbrand, dat kan anders.

 

In samenwerking met Universiteit Groningen, Ecoras, Hecmar en New Born Rubber kan van een oude rubbervloer een geheel nieuw rubbermateriaal gemaakt worden. Dit kan diverse keren opnieuw verwerkt worden, lopend traject.

Contact

Heb je vragen of opmerkingen neem vrijblijvend contact met ons op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.