Meer. Nieuws.

Nieuws, ontwikkelingen en innovaties.

 

Op deze pagina lees je meer over de nieuwste ontwikkelingen van SW Advies & Realisatie.

 

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws op het gebied van Ondergronden, Spelen en Bewegen?

 

Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief –>

Lid van branchevereniging Spelen en Bewegen

 

SW Advies en Realisatie is lid geworden van de branchevereniging Spelen en Bewegen. 

 

Als collectief kunnen we strijden voor de dingen die we belangrijk vinden. Hoe meer mensen bezig gaan met spelen en bewegen, hoe meer budget en projecten er komen, hoe meer leuke dingen we kunnen doen samen.

1 juli 2024

Opening inclusieve speelplaats Culemborg

 

Op 31 mei was de officiële opening van de speelplaats op het speeleiland aan de Parklaan in Culemborg. Deze circulaire, natuurlijke en inclusieve speelplek heeft enorm veel bijzondere elementen. Zoals onze kurkvloeren gemaakt van oude wijnkurken en 1dna kunstgras met een natuurlijke infill.

 

De speelplek is gerealiseerd dankzij gemeente Culemborg en het SamenSpeelNetwerk voor inclusieve speelplaatsen.

31 mei 2024

Nieuw product als oplossing voor slijtplekken in gazons.

 

SW Advies is exclusief leverancier van Topcover Play in Nederland. Topcover Play is de perfecte oplossing voor slijtplekken in gazons onder speeltoestellen.

 

Het is eenvoudig zelf aan te leggen. SW Advies levert de materialen.

28 mei 2024

Topcover Play, oplossing voor slijtplekken in gazons op speelplekken, groene schoolpleinen, zelf aan te leggen

Nieuw product om te zorgen dat kinderen meer bewegen.

 

SW Advies is exclusief dealer van Target Games van Play Innovation. Speel spellen als Latje Trappen, Street Darts of Corner Skills. Geef de sportkooi extra speelmogelijkheden!

 

Ideaal voor het schoolplein of de sportvereniging.

16 mei 2024

Officiële opening Zeepfabriek Nieuwegein

 

Op 29 april was de officiële opening van de Zeepfabriek, het terrein waar SW Advies zijn kantoor heeft. Bij de opening door wethouders Ellie Eggengoor en Marieke Schouten van Gemeente Nieuwegein werd het nieuwe logo van de Zeepfabriek onthuld. Tijdens de rondleiding heb ik iedereen mijn projecten en producten laten zien.

29 april 2024

Vakblad Veeteelt special GRAS, interview Sander Werkhoven SW Advies natuurlijke ondergronden

Artikel over gras als valdemping in de speeltuin

 

Voor het vakblad Veeteelt ben ik geïnterviewd over het gebruik van natuurlijk gras op speelplaatsen. De special VeeteeltGRAS is in maart 2024 uitgekomen. Mooi om de mogelijkheden van natuurlijke valdempende ondergronden te kunnen laten zien.

 

Het artikel is hier te lezen: artikel Veeteelt SW Advies

Kennisdeling Dag van de Valdemping

 

Op 5 maart en 26 maart 2024 heeft SW Advies de kennisdeling Dag van de Valdemping georganiseerd. Meer dan 45 deelnemers hebben zich laten informeren over alles wat te maken heeft met valdemping op speelplaatsen.

 

De mogelijkheden, opbouw, kosten, levensduur, circulaire mogelijkheden, regelgeving, onderhoud, teveel om te benoemen. Een zeer interessante bijeenkomst voor de speelplaats professional.

Kennisdag Dag van de Valdemping Utrecht 5 en 26 maart
SW Kokos, Kokosplay, valdempende ondergrond, speelplaats, EN1177, HIC, speeltoestel, kokoschips, spelen, speeltuin, valdemping, groen schoolplein

Nieuw product! Kokos

 

Een natuurlijke valdempende ondergrond van kokos. Kokosplay behaald een hoge valwaarde met een dunne laagdikte. Daarbij heeft het een betere levensduur dan houtsnippers.

 

Het mooiste is dat jaarlijks nieuwe oogst volgt zonder hiervoor bomen te kappen. Er zijn 2 varianten beschikbaar, meer op de Kokosplay pagina.

15 november 2023

Bijzondere Boomspiegel

 

Bij basisschool Lucas Batau in Nieuwegein hebben we een bijzonder pilot project aangelegd, een boomspiegel gemaakt van gebonden granulaat van perzikpitten. We testen hiermee de natuurlijke verkleuring van het hout van de perzikpit en de werking in de boomspiegel in combinatie met betreding en wortelgroei.

 

Een mooie natuurlijke oplossing voor een breder trottoir in krappe straten met oude bomen en hoge wortels.

1 november 2023

Boomspiegel gebonden verharding, perzikpit granulaat, perziksteen, waterdoorlatend, luchtdoorlatend, geen onkruid en zwerfafval, betere toegankelijkheid

Opening speelplaats Winkelcentrum Alexandrium

 

De speelplaats in het Winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam is geopend! 18 oktober was de spectaculaire opening van de speelplek. De complete realisatie van de indoor speeltuin is door SW Advies verzorgd in opdracht van Klépierre Nederland.

 

Inclusief ontwerp, speelvoorzieningen van Monstrum, rubbervloer, thema behang en een op maat gemaakt interactief spel. De thematische speeltuin in polderthema is het terrein van de mascotte’s Alex en Sander. 

18 oktober 2023

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Ondergronden, Spelen en Bewegen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam