Projecten.

Speelplek Nationaal Militair Museum Soesterberg.

Binnenspeeltuin Militair Museum Soesterberg, valdempende rubberen vloer, naadloze ondergrond, unieke speeltoestellen, thematische inrichting speelplek
Binnenspeeltuin Militair Museum Soesterberg, valdempende rubberen vloer, naadloze ondergrond, unieke speeltoestellen, thematische inrichting speelplek

Speelwereld Xplore, dé plek waar kinderen de baas zijn.

In het midden van het enorme Nationaal Militair Museum in Soesterberg ligt een bijzondere speelplaats. Je kunt hier de wereld van de krijgsmacht op een avontuurlijke manier ontdekken. Enorme op maat gemaakte speeltoestellen, interactieve spellen en een veilige en kleurrijke rubber valvloer.

Levensgrote houten speeltoestellen in thema

 

De Deense speeltoestellenfabrikant Monstrum heeft in opdracht van Heijmans Utiliteit en het Nationaal Militair Museum speelvoorzieningen ontworpen die perfect in het thema passen.

 

Er zijn 4 gebieden: een Chinook helikopter, compleet met draaiende wieken en geluiden, een tank met glijbaan, een onderzeeër en een klimkasteel uit de riddertijd.  

Valdempende rubbervloeren in diverse kleurmixen

 

Om een veilige speelplaats aan te leggen is een valdempende ondergrond een must. In deze binnenspeeltuin is gekozen voor een rubbervloer. Er zijn verschillende valhoogtes toegepast, hier zie je niets van, maar ze doen hun werk erg goed.

 

De rubbervloer is gerealiseerd door Donker Groep. In het complete project zijn wel 14 verschillende kleurmixen toegepast in de rubbervloer.

Aanleg van start tot eind

 

De uitgangssituatie was een kale betonnen vloer en een hele grote open ruimte. Langzaam is dit omgetoverd tot een unieke speeltuin. 

 

Eerst zijn de toestellen geplaatst, daarna de verschillende funderingen voor de heuvels, de valdempende rubber onderlaag en vervolgens de gekleurde EPDM toplaag.

Binnenspeeltuin Militair Museum Soesterberg, valdempende rubberen vloer, naadloze ondergrond, unieke speeltoestellen, thematische inrichting speelplek Binnenspeeltuin Militair Museum Soesterberg, valdempende rubberen vloer, naadloze ondergrond, unieke speeltoestellen, thematische inrichting speelplek
Slepen

Verschillende valhoogtes in 1 vloer

 

Op diverse plaatsen in de speeltuin zijn dikkere lagen rubber aangebracht. Hoe dikker de onderlaag van de rubber valvloer, hoe hoger de valdempende waarde.

 

Na uitharding is de zichtbare rubber toplaag geïnstalleerd. De vloer is gecertificeerd voor valdemping. 

Contact

Heb je vragen of opmerkingen neem vrijblijvend contact met ons op!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.